KİŞSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

Kişisel Verilerin Korunma Politikası

RİVESATIŞ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

1. GİRİŞ

1.1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre; her vatandaş, kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını talep etme hakkına sahiptir. Yine, Anayasa’ya göre kişisel verilerin ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceği belirtilmiştir. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsamaktadır. Söz konusu anayasal hakkın kullanılması kapsamında, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenleyen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yayımlanmıştır. RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD olarak ilgili kanuna uyum konusunda gerekli özeni göstermekte ve bunu işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile bir şirket politikası haline getirmektedir.

 

2. TANIMLAR

AÇIK RIZA: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rızayı,

İLGİLİ KİŞİ: Kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi,

KİŞİSEL VERİ: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,

VERİ İŞLEYEN: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

VERİ KAYIT SİSTEMİ: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,

VERİ SORUMLUSU Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

ŞİRKET:RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD'dir

İNTERNET SİTESİ : Tüm hakları Şirket’e ait olan, www.rivesatis.com alan adını ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesidir.

MOBİL UYGULAMA : Tüm hakları Şirket’e ait olan, cep telefonu, tablet ve benzeri taşınabilir cihazlarda çalışan Rivesatış adlı yazılımdır. Bu yazılım Apple App Store veya Google Play gibi mağazalardan elde edilir. Bu mağazalardaki Rivesatış Hakkında
Rivesatış  , Türkiye'deki oyunculara en ucuz fiyatlardan oyun e-pinleri satmayı ve hizmet vermeyi hedefleyen bir politika izlemektedir. Oluşturduğumuz oyuncu pazarına bütün üyelerimiz ücretsiz bir şekilde ilan ekleyebilir.

Düşük komisyon oranlarımız ile her daim üyelerimizin daha kazançlı olmasını amaçlıyoruz.

Site üzerinde yapacağınız bütün alışverişlerde Rivesatış olarak güven köprüsü oluşturuyor ve sizi kötü niyetli insanlardan koruyoruz. Bunun yanı sıra uzman destek ekibimize her zaman danışabilirsiniz.

Size her konuda destek vermek için sabırsızlıkla bekliyoruz adlı ve RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD adına yüklü yazılım gerekli güvenlik şartlarını sağlamaktadır. Bunun haricinde başka bir yolla edilen yazılımın cihazlara kurulmasından kaynaklı güvenlik dair her türlü hatadan Şirket sorumlu değildir.

 

RİVESATIŞ : İnternet Sitesi ve Mobil Uygulama ile birlikte “Rivesatış” olarak anılmaktadır.

 

HİZMETLER : Rivesatış üzerinden Satıcı ve Alıcıların Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi’nde tanımlı olan işlemleri gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla Rivesatış tarafından sunulan Hizmetler’inin tamamını ifade eder. Bu kapsamda Rivesatış üzerinden verilen hizmetler aslında aracılık hizmeti olmakla beraber;

İtemsatış ile arasında Bayilik anlaşması olan 3. taraf firmaların ürünlerinin listelenmesi ve satışını yapma,
Satıcılar tarafından Veritabanına yüklenen içeriklerin Ziyaretçiler ve Üyeler dahil tüm Kullanıcılar tarafından Rivesatış üzerinden görüntülenebilmesi, listelenebilmesi ve aranabilmesini,
Satıcı ve Alıcı arasında; Satıcı’ya ait ürünün Alıcıya satılmasına dair aracılık hizmetini,
Satıcı’ya ait ilanın daha fazla kişi tarafından görüntülenebilmesi için vitrin ve doping gibi ilan öne çıkarma hizmetlerini,
Talep edildiğinde canlı telefon desteği ile veya başka bir iletişim vasıtası ile Satıcı ve Alıcı arasında iletişime kurma ve bu iletişime dahil olmayı kapsar.
 

Şirket, dilediği zaman ve hiçbir bildirimde bulunmaksızın Hizmetler’in tanımını değiştirebilir, Hizmetleri üçüncü kişilerin kullanımına kapatabilir.

 

ZİYARETÇİ : Rivesatış’a erişen her gerçek ve tüzel kişiyi ifade eder. Ziyaretçi tanımı; Üye, Kullanıcı, Satıcı ve Alıcı tanımlarının tamamını kapsamaktadır. Şirket gerektiğinde bunu doğrulamak için kimlik fotokopisi dahil ilave belgeler talep edebilir.

 

ÜYE : Rivesatış üzerinde, oluşturduğu ve onaylanan kullanıcı hesabı ile; listelediği ürünler ve/veya hizmetler ile içeriklerini kendileri oluşturarak Ürünü satışa sunan ve Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen koşullar dâhilinde Rivesatış’a üye olmuş ve Rivesatış’ın sunduğu diğer hizmetlerden faydalanan gerçek veya tüzel kişileri ifade eder. Üyelik için gerekli şartlar Üyelik Sözleşmesinde açıklanmıştır. Vizyonumuz

 

SATICI: Rivesatış’a bireysel veya kurumsal üye olarak kendisine ait Ürün’ü Alıcıya satan gerçek veya tüzel kişidir. Satıcı olmak için Oyuncu Pazarı rivesatis.com 'da bütün dijital ürünlerinizi hızlı ve güvenli şekilde satabilirsiniz.

Başlıca satabileceğiniz ürünler ;
hesap , karakter , gold , oyun parası , item , skin , hediye kartları , yazılımlar , oyun anahtarları , koçluk hizmetleri. Açılışa özel sadece %7 komisyon oranımız ile hizmetinizdeyiz.Rivesatış’A üyelik şarttır. İşbu sözleşme gereği KULLANICI 18 yaşından büyük ve T.C ilgili kanunlarına göre reşid sayıldığını kabul eder. Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

 

ALICI: Rivesatış’a bireysel veya kurumsal üye olarak, Rivesatış Hakkında 
Rivesatış , Türkiye'deki oyunculara en uygun fiyatlardan oyun e-pinleri satmayı ve hizmet vermeyi hedefleyen bir politika izlemektedir. Oluşturduğumuz oyuncu pazarına bütün üyelerimiz ücretsiz bir şekilde ilan ekleyebilir.

çok Düşük komisyon oranlarımız ile her daim üyelerimizin daha kazançlı olmasını amaçlıyoruz.

Site üzerinde yapacağınız bütün alışverişlerde Rivesatış olarak güven köprüsü oluşturuyor ve sizi kötü niyetli insanlardan koruyoruz. Bunun yanı sıra uzman destek ekibimize her zaman danışabilirsiniz.

Size her konuda destek vermek için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ne Yapıyoruz ?
rivesatis.com olarak dijital bir oyun pazarı oluşturduk. Bu pazara her üyemiz ücretsiz şekilde ilan ekleyebilir.

Oyuncuların kendi arasında yapacağı ticaretlere rivesatis.com olarak bir güven köprüsü kuruyoruz ve ticaretinizi güvenli bir şekilde yapmanızı sağlıyoruz. Aynı zamanda piyasadaki oyunları ve oyun E-pinlerini en ucuz fiyatlardan sizlere ulaştırıyoruz. Sitemiz üzerinden Steam cüzdan kodu, Dijital icerik, RP , Ejderha Parası, CS GO anahtar gibi standart ürünler harici , yazılım hizmetleri , koçluk ve Videolu Dersler gibi hizmetlere de ulaşabilirsiniz saygılarımzla Rivesatış. 



Vizyonumuz
Dijital ürün satış alanında sektörü sürekli takip ve analiz ederek, müşterilerimize standartın çok çok  üzerinde hizmet vermek ve her zaman en uygun fiyatlar sunarak müşterilerimizin kazançlı olmasını sağlamak. Gelişmiş yazılımlarımız ile küresel standartlarda dijital hizmet sunarak sektörün en güvenilir ve en önde gelen kuruluşları arasında yer almayı hedefler saygılarımızla Rivesatış.



Oyuncu Pazarı
rivesatis.com 'da bütün dijital ürünlerinizi hızlı ve güvenli şekilde satabilirsiniz.

Başlıca satabileceğiniz ürünler ;
hesap , karakter , gold , oyun parası , item ,videolu egitim setti, skin , hediye kartları , yazılımlar , oyun anahtarları , koçluk hizmetleri. Açılışa özel sadece %7 komisyon oranımız ile hizmetinizdeyiz.’ın veya Satıcı’nın ürününü alan gerçek veya tüzeş kişidir. Alıcı olabilmek için İtemsatış’a üyelik şarttır. İşbu sözleşme gereği KULLANICI 18 yaşından büyük ve T.C ilgili kanunlarına göre reşid sayıldığını kabul eder. Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

 

KULLANICI : Rivesatış üzerinden satışa sunulan Ürünler’i satan veya satın alan veya hizmetlerden faydalanan her gerçek ve tüzel kişiyi ifade eder. Kullanıcılar bundan böyle “Ziyaretçi”, “Üye”, “Alıcı” veya “Satıcı” olarak da anılabilecektir. Şirket gerektiğinde bunu doğrulamak için kimlik fotokopisi de dahil ilave belgeler talep edebilir.

 

ÖDEME HİZMET SAĞLAYICI: Şirket’in sözleşme ile yasal bir ilişki içinde olduğu 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 13. maddesine göre 5411 sayılı Kanun kapsamındaki bankalar, elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları ödeme hizmeti sağlayıcılarıdır. Şirket dilediği zaman ve herhangi bir bildirimde bulunmadan Ödeme ve Hizmet Sağlayıcılarını değiştirebilir.

 

ÜRÜN : Rivesatış üzerinden, Rivesatış’ın bayilik anlaşması olan 3. taraf firmalardan sağlanan ürünleri, Satıcılar tarafından başta Yasaklı Ürünler listesi olmak üzere; işbu sözleşme, Kullanım Koşulları, Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve diğer eklere uygun olarak satışa sunulan ürün ve hizmetleri ifade eder. Bu ürünler fiziki değildir. Anında tüketilen sayısal bir kod ve oyun parasından oluşan ve genel adı itibariyle E-PIN / Elektronik Pin’dir. Bundan sonra Ürün, E-PIN olarak da anılabilecektir.

 

İÇERİK : Rivesatış üzerinden erişimi mümkün olan, Şirket veya Kullanıcılar tarafından yüklenmiş olan Ürünler’e ilişkin bilgiler de dahil olmak ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere her türlü bilgi, yazı, dosya, resim, video ve benzeri görsel, yazınsal ve işitsel nesnelerdir. İçerik, bundan böyle “Ürün” olarak da anılabilecektir.

 

VERİTABANI : İçeriklerin depolandığı, tasnif edildiği, sorgulanabildiği ve erişilebildiği ve mülkiyeti Şirket’e ait olan ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince korunan ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında işlenen verilerin tamamıdır.

 

3. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

-      Üyelik sözleşmeleri süreçlerin yürütülmesi,

-      Anlaşmalı kurumlar ve/veya tedarikçilerle ile yapılan sözleşmeler kapsamında ticari ilişkilerin yönetimi,

-      Üye kurumlara sosyal medya, pazarlama ve eğitim danışmanlık hizmetlerinin verilmesi,

-      Şirket’e yapılan iş başvurularının değerlendirilmesi,

-      Hukuki süreçlerin yönetilmesi,

-      Kullanıcı ve Üye taleplerinin karşılanabilmesi,

-      Müşteri talep ve şikayetlerinin değerlendirilmesi,

-      Pazarlama ve kampanya faaliyetlerinin yürütülmesi,

-      Üyelik iptal işlemlerinin gerçekleştirilmesi,

-      Üyelik yenileme tekliflerinin sunulması,

-      Ürün ve hizmetlerimizin müşterilerimize en uygun şekilde sunulması için araştırma ve analizlerin yapılması,

-      Yetkili kurum ve kuruluşlara gerekli bilgilerin verilmesi,

-      Rivesatış ziyaretçi analizinin oluşturulması ve takibi,

-      Muhasebe işlemlerinin yürütülmesi,

-      Satış ve pazarlama için gerekli analizlerin yapılması,

-      Ürün ve hizmet kalitesi ve çeşitliliğinin artırılması,

-      Rivesatış’da sunulan verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması,

-      Üyeler ile bireysel kullanıcıların karşılıklı ihtiyaçlarının karşılanması,

-      Ülke, şehir ve bölgeye göre kullanıcı, üye ve tedarikçi analizinin yapılması.

-       

4. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

4.1. Firma tarafından toplanan kişisel verileriniz; 6698 sayılı KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen Kişisel Veri İşleme şartları kapsamında ve işbu dokümanda belirtilmiş amaçlarla sınırlı olarak, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine uygun olmak suretiyle 3. kişi ve kurumlara aktarılabilecektir

 

5. KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

5.1 Bu kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 5. Maddesi 1. fıkrasında yer alan “Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez” hukuki sebebine dayalı olarak Şirket yetkililerinin www.rivesatis.com internet portali ve Rivesatış mobil uygulaması üzerinden Üye’nin açık rızası ile işlenmektedir.

5.2. Kişisel verileriniz Rivesatış’a üyelik sürecinde toplanmaktadır. Kişisel verilerinizi İtemsatış ile paylaşmak istemiyorsanız, lütfen Rivesatış’ın Üye’si olmayınız.

 

6. KİŞİSEL VERİLERİN YURT DIŞINA AKTARIMI

6.1. KVK Kanunu’nun 9. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin yurtdışına aktarılması halinde aşağıdaki hususlardan birinin varlığı aranmaktadır:

-      İlgili kişinin açık rızasının olması,

-      KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde açık rızanın istisnaları kapsamında sayılan şartlardan birinin olması ile;

-      Aktarım yapılacak ülkenin KVK Kurulu tarafından ilan edilen yeterli korumaya sahip ülkeler arasında sayılması,

-      Aktarım yapılacak ülkede yeterli korumanın bulunmaması halinde ise Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulu’nun buna yönelik izninin bulunması.

6.2. Son Kullanıcılar Arası Mesafeli Satış Sözleşmesi
RİVESATIŞ SON KULLANICILAR ARASI

ÖN BİLGİLENDİRME ve MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

1. TARAFLAR                   :

 

1.1.SAĞLAYICI                  :

Adı – Soyadı  : RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD

 

Adresi            : MANİSA/TURGUTLU

(Bundan böyle kısaca “SAĞLAYICI” olarak anılacaktır.)

 

Telefon          : 0541 404 89 02

 

E-posta          : [email protected]

 

1.2.SATICI                          :

 

Adı – Soyadı  :

 

Adresi            :

 

Telefon          :

 

E-posta          :

 

1.3.ALICI (TÜKETİCİ)        :

 

Adı – Soyadı  :

 

Adresi            :

 

Telefon          :

 

E-posta          :

 

2. TANIMLAR                   :

 

2.1.ŞİRKET              : RİVESATIŞ isminin resmi temsilcisi olan RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD, ALICI ve SATICI arasındaki ÜRÜN alışverişi için aracılık hizmetlerini yürüten firmadır. Bundan sonra SAĞLAYICI olarak anılacaktır.

                                                        

2.2.İNTERNET SİTESİ            : Tüm hakları SAĞLAYICI’ya ait olan, “www.rivesatis.com” alan adını ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesidir.

 

2.3.MOBİL UYGULAMA  : Tüm hakları SAĞLAYICI’ya ait olan, cep telefonu, tablet ve benzeri taşınabilir cihazlarda çalışan “RİVESATIŞ” adlı yazılımdır. Bu yazılım Apple App Store veya Google Play gibi mağazalardan elde edilir. Bu mağazalardaki “RİVESATIŞ” adlı ve RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD adına yüklü yazılım gerekli güvenlik şartlarını sağlamaktadır.

Bunun haricinde başka bir yolla edinilen yazılımın cihazlara kurulmasından kaynaklı, güvenlik dahil oluşabilecek her türlü hatadan SAĞLAYICI sorumlu değildir.

 

2.4.SATICI                           : RİVESATIŞ’a bireysel veya kurumsal üye olarak, ALICI’ya ÜRÜN’ünü satan gerçek veya tüzel kişidir.

                                               SATICI olabilmek için RİVESATIŞ’a üyelik şarttır.

                                               İşbu sözleşme gereği ALICI 18 yaşından büyük ve T.C. ilgili kanunlarına göre reşit sayıldığını kabul eder.

                                               Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

 

2.5.ALICI (TÜKETİCİ)        : RİVESATIŞ’a bireysel veya kurumsal üye olarak, SATICI’nın ÜRÜN’ünü alan gerçek veya tüzel kişidir.

ALICI olabilmek için RİVESATIŞ’a üyelik şarttır.

İşbu sözleşme gereği ALICI 18 yaşından büyük ve T.C. ilgili kanunlarına göre reşit sayıldığını kabul eder.

                                            Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

                                                 

2.6.ÖDEME HİZMETİ

SAĞLAYICISI                     : SAĞLAYICI’nın sözleşme ile yasal bir ilişki içinde olduğu 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 13. maddesine göre 5411 sayılı Kanun kapsamındaki bankalar, elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları ödeme hizmeti sağlayıcılarıdır.

SAĞLAYICI dilediği zaman ve herhangi bir bildirimde bulunmadan Ödeme ve Hizmet Sağlayıcılarını değiştirebilir.

 

2.7.HİZMETLER                 : RİVESATIŞ üzerinden SATICI ve ALICI’nın, Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi’nde tanımlı olan işlemleri gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla RİVESATIŞ tarafından sunulan hizmetlerin tamamını ifade eder. Bu kapsamda RİVESATIŞ üzerinden verilen hizmetler aslında aracılık hizmeti olmakla beraber;

İTEMSATIŞ ile arasında bayilik anlaşması olan üçüncü taraf firmaların ürünlerinin listelenmesi ve satışını yapma,

SATICI tarafından VERİTABANI’na yüklenen içeriklerin ziyaretçiler ve ÜYE’ler dahil tüm kullanıcılar tarafından RİVESATIŞ üzerinden görüntülenebilmesi, listelenebilmesi ve aranabilmesini,

SATICI ve ALICI arasında; SATICI’ya ait ürünün ALICI’ya satılmasına dair aracılık hizmetini,

SATICI’ya ait ilanın daha fazla kişi tarafından görüntülenebilmesi için vitrin ve doping gibi ilan öne çıkarma hizmetlerini,

Talep edildiğinde canlı telefon desteği ile veya başka bir iletişim vasıtası ile SATICI ve ALICI arasında iletişime kurma ve bu iletişime dahil olmayı kapsar.

SAĞLAYICI, dilediği zaman ve hiçbir bildirimde bulunmaksızın Hizmetler’in tanımını değiştirebilir, Hizmetler’i üçüncü kişilerin kullanımına kapatabilir.

                                              

2.8.ÜRÜN                           : RİVESATIŞ üzerinden, RİVESATIŞ’ın bayilik anlaşması olan 3. taraf firmalardan sağlanan ürünleri, SATICI tarafından başta Yasaklı Ürünler listesi olmak üzere; işbu sözleşme, Kullanım Koşulları, Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve diğer eklere uygun olarak satışa sunulan; hesap, karakter, rive, yang, coin, epin, skin ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde sanal ürünleri ifade eder.                                                   

ÜRÜNLER fiziki değildir. Anında tüketilen sayısal bir kod ve oyun parasından oluşan ve genel adı itibariyle E-PIN / Elektronik Pin’dir. Bundan sonra ÜRÜN, E-PIN olarak da anılabilecektir.

 

2.9.İÇERİK                         : RİVESATIŞ üzerinden erişimi mümkün olan, SAĞLAYICI veya ÜYE’ler tarafından yüklenmiş olan ÜRÜNLER’e ilişkin bilgiler de dahil olmak ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere her türlü bilgi, yazı, dosya, resim, video ve benzeri görsel, yazınsal ve işitsel nesnelerdir. İçerik, bundan böyle “ÜRÜN” olarak da anılabilecektir.

 

2.10.VERİTABANI              : İÇERİKLER’in depolandığı, tasnif edildiği, sorgulanabildiği ve erişilebildiği ve mülkiyeti SAĞLAYICI’ya ait olan ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince korunan ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında işlenen verilerin tamamıdır.

                                                

3. SÖZLEŞMENİN DAYANAĞI  :

 

3.1.     : İşbu Sözleşme, 07.11.2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu uyarınca hazırlanmış olan 27.11.2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 27.02.2015 tarihinde yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak düzenlenmiştir.

 

3.2.     : İşbu Sözleşmenin tarafları olan SATICI ve ALICI, işbu Sözleşmeyle birlikte Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden kaynaklanan hak ve yükümlülükler ile sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler.

 

4. GENEL HÜKÜMLER   :

 

4.1.     : RİVESATIŞ ve bu kapsamda SAĞLAYICI, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6563 sayılı Elektronik Ticaret Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında SATICI ve ALICI arasında HİZMETLER tanımının c maddesinde belirtilen alt hizmet için mesafeli sözleşme kurulmasına aracılık eden ve “Aracı Hizmet Sağlayıcı” sıfatını haizdir. SATICI, RİVESATIŞ üzerinde ALICI’ya satma amacıyla verdiği ilanların; içerik, fiyat, telif hakkı ve ilgili yasalar kapsamındaki tüm gerekliliklerden kendileri sorumludur. RİVESATIŞ’ın satıcıların ürünleri hakkında hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

4.2.     : İşbu Sözleşmenin tarafları, RİVESATIŞ’a üye olan ALICI ve SATICI’dır. İşbu Sözleşmenin yerine getirilmesi ile ilgili tüm yükümlülük ve sorumluluklar, sözleşmenin taraflarına aittir. İşbu sözleşme, ALICI tarafından elektronik olarak onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.

 

4.3.     : SATICI, Sözleşme konusu ÜRÜN’ün; belirttiği kategoride, doğru servere ait, sağlam, çalışır, listelendiği şekle ve niteliklere uygun ve açıklamasında belirttiği tüm özelliklerinin eksiksiz şekilde teslim edilmesinden sorumludur. ALICI, SAĞLAYICI’nın ürüne ve ürünün gönderilmesine ilişkin herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını, bu durumun ürünün SATICI tarafından İTEMSATIŞ platformunu kullanarak gönderilmesi durumunda da değişmeyeceğini kabul eder.

 

4.4.     : Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında ALICI veya üçüncü taraf kişilerce iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş sayılacaktır.

 

4.5.   : SATICI’nın ürünü teslim etme süresi ilan oluştururken belirttiği süreyi geçemez. Zamanında teslim edilmeyen SATICI ilanı yayından kaldırılır. SATICI’ya olumsuz ticaret puanı verilir. SATICI tarafından teslimatı yapılmamış ürün satış işlemlerinde, ALICI bakiyesinden yapılan ürün bedeli kesintisi ALICI’ya iade edilir. SATICI yayından kaldırılan ilanını tekrar yayına alabilir fakat bu ilan için alınan öne çıkarma hizmet süresine, yayında olmadığı süre ilave edilmez.

 

4.6.     : SATICI, satılmış ve teslimat bekleyen ÜRÜN’ün üzerinde fiyat değişikliği, server değişikliği ve içerik değişikliği asla yapamaz. Satış işlemi başladığında değişiklik yapılması SAĞLAYICI tarafından engellenir.

        Bu nedenle hatalı yazılan fiyatlar, hatalı yazılan ÜRÜN açıklaması ve server tamamen SATICI’nın sorumluluğunda olup, ilanda yazan fiyat ve özelliklerdeki ÜRÜN’ü teslim etmek durumundadır. Aksi halde SATICI’ya, RİVESATIŞ üzerinde süresiz olarak satış yasağı konulabilecektir.

 

4.7.     : 18 yaşından küçük kişiler, T.C. kanunlarına göre ergin sayılmayan gerçek kişiler ile tüzel kişiliği tescil edilmemiş olan şirket, dernek gibi kurum ve kuruluşlar, satışa sunulan SATICI ÜRÜN’lerini satın alamaz.

 

4.8.     : Ürünlerin fiyatları, katma değer vergisi ilave edilmiş Türk Lirası cinsinden sitede yer almaktadır.

AL

4.9.     : SATICI, RİVESATIŞ üzerindeki banka, fatura ve isim gibi kendisine ait bilgilerinin doğruluğunu satış işlemi öncesinde kabul etmiş sayılır. SATICI, satış işleminden Hizmet Bedeli ve banka transfer ücretleri düşülerek elde ettiği hak edişinin, SATICI hesabına bakiye olarak yansıtılabilmesi veya kendisine ait banka hesabına transfer edilebilmesi için bu bilgilerin doğru olduğunu kabul eder. Eksik veya yanlış bilgi nedeniyle oluşacak zararlardan RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD sorumlu değildir.

 

4.10.   : Satış işlemi sonrası ürünle ilgili ortaya çıkabilecek her türlü problemden SATICI ve ALICI sorumludur. Taraflar ürünle ilgili her türlü sıkıntıyı kendi aralarında çözeceklerini işbu sözleşme kurulurken peşinen kabul ve beyan etmiş sayılırlar.

 

4.11.   : ALICI teslim aldığı hesap, karakter, rive, yang ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde SATICI tarafından teslim edilen ürünü kontrol etmeden onaylamayacağını peşinen kabul eder. Kontrol edilmeden alınan SATICI ürünlerinden doğabilecek hak kayıplarından RİVESATIŞ sorumlu tutulamaz.

 

4.12.   : Satışı yapılan ürünün faturasının oluşturulması ve ALICI’ya gönderilmesinden SATICI sorumludur.

 

4.13.   : SAĞLAYICI’nın fatura sorumluluğu yalnızca ürün satışına aracılık yapmasından elde ettiği Yazılım kullanım bedeli tutarı olup; "RİVESATIŞ Yazılım Kullanım Bedeli Faturası" adı ile KDV dahil olarak SATICI’ya iletilmesinden ibarettir. İlgili aya ait toplam aracılık hizmet bedeli için; bir sonraki ayın ilk 10 iş günü içerisinde ve tek bir fatura düzenlenir. Faturalar, E-Arşiv veya E-Fatura olarak düzenlenir ve SATICI'nın sistemde kayıtlı e-mail adresine gönderilir. E-mail adresinin yanlış veya hatalı girilmesinden dolayı ulaşmayan faturalardan RİVESATIŞ sorumlu tutulamaz. SATICI, RİVESATIŞ’tan talep edeceği aracılık hizmet faturasının adresine gönderilmesini talep ederse kargo veya ortaya çıkabilecek her türlü masrafın kendisine ait olduğunu kabul ve beyan eder.

 

4.14.   : SATICI, ürün satışından elde ettiği gelirden; RİVESATIŞ’ın internet sitesi veya mobil uygulaması ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde beyan ettiği; Hizmet Bedeli, banka transfer ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde oluşabilecek ilave ücretlendirmelerin düşülerek geri kalan tutarın kendi hesabına, bakiye olarak yükleneceğini kabul ve beyan eder.

 

4.15.   : SATICI, Hizmet Bedeli haricinde ortaya çıkabilecek her türlü bedeli RİVESATIŞ’a ödemeyi peşinen kabul ve beyan eder.

 

4.16.  : ALICI, mesajlaşma sistemi üzerinden teslim aldığı ürün bilgilerini kendi cihazına kaydedeceğini, sistemde oluşacak aksaklıklardan dolayı mesajların kaybolması durumunda SATICI veya ŞİRKET'ten tazminat alamayacağını kabul ve beyan eder.

 

4.17.   : RİVESATIŞ’ta yalnızca satış işleminden elde edilen ve SATICI hesabına aktarılan bakiyeler için nakit çekim talebinde bulunulabilir. Bu nedenle ÜYE hesabındaki çekilebilir ve kullanılabilir bakiye arasında fark olabilir.

 

4.18.   : Kullanıcılar arasında transfer edilen bakiye, daha önce bir satış işleminden elde edilmiş dahi olsa, transferi alan son kullanıcı tarafından hiçbir zaman çekilemez. Bu bakiyeler yalnızca RİVESATIŞ’ta ürün alışı veya diğer hizmetlerin karşılığı olarak kullanılabilir.

 

 

5. ÜRÜNÜN NİTELİĞİ VE SATIŞ KOŞULLARI        :

 

5.1.     : ALICI tarafından SATICI’dan elektronik ortamda sipariş edilen ÜRÜN’ün; özellikleri, adedi, satış bedeli, teslimat/fatura adresi, teslimat kişisi ve ödeme şekli aşağıda belirtildiği gibidir:

 

Ürün Adı                   :

 

Adedi                         :

 

Teslimat Adresi         :

 

Teslim Edilecek Kişi :

 

Fatura Adresi            :

 

Kargo Ücreti            : Kargo işlemi yoktur.

 

Toplam Sipariş Tutarı (KDV Dahil) :

 

Ödeme Şekli              : Kredi kartı.

 

5.2.     : ALICI, Sözleşme konusu ÜRÜN’ün özellikleri ve satışa ilişkin koşulları ile ilgili tüm bilgileri okuyup anladığını, bu ÜRÜN’ün satın alınması için elektronik ortamda satın almaya ilişkin gerekli onayı verdiğini kabul ve beyan eder.

 

5.3.     : ALICI, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince masraf, ücret, faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin banka ve ALICI arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını, SATICI’nın bu konuda herhangi bir yükümlülüğü bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

5.4.     : ALICI, almak istediği ÜRÜN’ü almadan önce piyasa değerini kontrol etmekten ve ÜRÜN’ü teslim aldığı andan itibaren ise tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu peşinen kabul ve beyan eder.

 

5.5.     : SATICI, istendiği takdirde kendisine gönderilen bu sözleşmeyi ıslak imza ile imzalayarak SAĞLAYICI’ya kargo yoluyla göndermekle yükümlüdür.

 

6. GÜVENLİK TEDBİRLERİ      :

 

6.1.     : Sahtekarlık, dolandırıcılık, kara para aklama ve bunlarla sınırlı kalmayacak şekilde her türlü usulsüz veya kanunsuz işlemlere karşı yapılan alışverişler 5 yıl süre ile VERİTABANI’nda saklanır. Bu sebeplerle alışveriş bilgileri savcılık makamları ve emniyet birimleri de dahil olmak fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere resmi ve idari mercilerle usulüne uygun başvurulara istinaden paylaşılabilir.

 

6.2.     : SAĞLAYICI, kredi kartı bilgilerinizi hiçbir şekilde RİVESATIŞ VERİTABANI’nda kayıt altına almayacağını kabul ve taahhüt eder.

RİVESATIŞ’ta bunu yapabilecek teknik bir altyapı bulunmamaktadır.

 

6.3.     : SATICI’nın kimlik bilgilerinin doğru kişiye ait olup olmadığının anlaşılabilmesi için gerek duyulduğunda canlı video bağlantısı ile kimliğini göstermesi SAĞLAYICI tarafından istenebilir.

 

6.4.     : ALICI ve SATICI kendi aralarındaki satış işlemine SAĞLAYICI’nın, gerekçe göstermeksizin istenilen zamanda müdahil olabileceğini, gerekli görülmesi halinde SAĞLAYICI tarafından; satış işleminin iptal edilmesi veya belirsiz bir süre durdurulması, kimlik doğrulaması için ihtiyaç duyulan belgelerin ALICI ve SATICI’dan istenmesi ve bununla da sınırlı kalmayacak şekillerde tedbir koyabileceğini işbu sözleşme kurulurken peşinen kabul ve beyan ederler.

 

6.5.     : SATICI satış işleminde ALICI'ya eposta devrini sağlamak zorundadır. Eposta devri sağlanmayan işlemler iptal edilecektir.

 

6.5.     : ALICI ve SATICI aralarındaki ürün alışverişlerinde ekran video kaydı almak ve SAĞLAYICI’ya gerektiğinde göndermekle mesuldür.

 

6.6.     : SATICI, sattığı ürünün madde 4.14.’de bahsedilen diğer ücretlendirmelerin düşüldükten sonraki miktarının SAĞLAYICI tarafından kendi hesabına bakiye olarak yüklenmesinin gerekli incelemelerin yapılması adına 72 saati bulabileceğini peşinen kabul ve beyan eder. SATICI, SAĞLAYICI tarafından talep edildiğinde kimlik fotokopisi, yerleşim yeri belgesi, banka hesap bilgileri ve bununla sınırlı kalmayacak her türlü evrakı SAĞLAYICI’ya ulaştıracağını kabul ve beyan eder. Bu madde, ALICI haklarını koruyabilmek adına konulmuştur. SATICI hesabına aktarılmayan bakiye, SAĞLAYICI tarafından ALICI tarafından belirtilebilecek her türlü aksaklığa karşı ALICI adına güvence sistemi olması için havuzda tutulur.

 

6.7.     : ALICI ve SATICI arasındaki işlemlerin kayıt altına alınabilmesi ve gerektiğinde adli makamlara delil olarak sunulabilmesi için ALICI ve SATICI, aralarındaki anlık mesajlaşma dahil ve bununla da sınırlı kalmayacak tüm işlemlerini RİVESATIŞ üzerinde yapacaklarını peşinen kabul ve beyan eder. ALICI ve SATICI’nın RİVESATIŞ haricinde kendi aralarında yapacakları ticaretten SAĞLAYICI sorumlu tutulamaz ve SAĞLAYICI’dan delil talebinde bulunulamaz.

 

7. CAYMA HAKKI ve İADE        :

 

7.1.     : ALICI, SATICI’dan aldığı ÜRÜN’ün Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği 15. Maddesinin (ğ) fıkrasında belirtildiği üzere; “Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar” cinsinden olduğunu ve bu mallar kapsamında cayma hakkı ve iade hakkı olmadığını bildiğini peşinen kabul ve beyan eder.

 

8. GARANTİ VERMEME :

 

8.1.     : SAĞLAYICI, RİVESATIŞ üzerinde kendi mülkiyeti altında olmayan ve satış işlemine konu olan ÜRÜN hakkında hiçbir garanti vermemektedir.

ALICI, SAĞLAYICI’nın ÜRÜN hakkında herhangi bir sorumluluğu olmadığını ve ÜRÜN hakkında herhangi bir taahhüt ve garanti vermediğini peşinen kabul ve beyan eder.

 

9. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI           :

 

9.1.     : SAĞLAYICI, SATICI’nın yüklediği her türlü içeriğe karşı sorumsuzdur. Bu içeriklerin izinsiz paylaşımı durumunda ortaya çıkabilecek hukuki süreçlerden SATICI’nın kendisi sorumludur. SAĞLAYICI hukuka aykırı olduğunu düşündüğü her türlü içeriği herhangi bir bildirimde bulunmadan silme hakkını saklı tutar.

 

9.2.     : SATICI, RİVESATIŞ’ta, SAĞLAYICI’nın ve üçüncü kişilerin şahsi ve ticari itibarını sarsacak ya da kişilik haklarına tecavüz edecek fiilleri gerçekleştirmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

 

10. MÜCBİR SEBEPLER  :

 

10.1.   : Sözleşmenin imzalandığı tarihte var olmayan ve öngörülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini imkansızlaştıran haller, mücbir sebep (doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, mevzuat hükümlerindeki değişiklikler, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli mahiyette arıza, salgın hastalık vb.) olarak kabul edilecektir.

 

11. UYUŞMAZLIKLAR                :

 

11.1.   : İşbu Sözleşmenin uygulanmasında ve çıkabilecek ihtilaflarda; her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar SAĞLAYICI’NIN kanuni merkezinin bulunduğu yer Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise Tüketici Mahkemeleri görevli ve yetkilidir.

 

12. YÜRÜRLÜK                             :

 

12.1.   : SAĞLAYICI, siparişin gerçekleşmesi öncesinde işbu sözleşmenin sitede ALICI ve SATICI tarafından okunup kabul edildiğine dair onay alacak şekilde gerekli yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.

ALICI, RİVESATIŞ üzerinden verdiği siparişe ait ödemeyi gerçekleştirdiğinde işbu sözleşmenin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır.

SATICI, satmak istediği ÜRÜN’ü satışa sunduğu an, sözleşmenin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır.

 

12.2.   : 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre hazırlanmış olan işbu Sözleşme, elektronik ortamda taraflarca okunmuş, kabul edilmiş ve teyit edilmiştir.’a üyelik kullanıcının açık rızası ile olmaktadır. RİVESATIŞ’a üye olan kullanıcı verileri, Şirket’in hizmet aldığı 3. taraf firmaların KVK Kurulu tarafından ilan edilen yeterli korumaya sahip ülkelerde bulunan serverlarında saklanabilecektir. Bu duruma onay vermiyorsanız lütfen Son Kullanıcılar Arası Mesafeli Satış Sözleşmesi
RİVESATIŞ SON KULLANICILAR ARASI

ÖN BİLGİLENDİRME ve MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

1. TARAFLAR                   :

 

1.1.SAĞLAYICI                  :

Adı – Soyadı  : RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD

 

Adresi            : MANİSA/TURGUTLU


(Bundan böyle kısaca “SAĞLAYICI” olarak anılacaktır.)

 

Telefon          : 0541 404 89 02

 

E-posta          : [email protected]

 

1.2.SATICI                          :

 

Adı – Soyadı  :

 

Adresi            :

 

Telefon          :

 

E-posta          :

 

1.3.ALICI (TÜKETİCİ)        :

 

Adı – Soyadı  :

 

Adresi            :

 

Telefon          :

 

E-posta          :

 

2. TANIMLAR                   :

 

2.1.ŞİRKET              : RİVESATIŞ isminin resmi temsilcisi olan RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD, ALICI ve SATICI arasındaki ÜRÜN alışverişi için aracılık hizmetlerini yürüten firmadır. Bundan sonra SAĞLAYICI olarak anılacaktır.

                                                        

2.2.İNTERNET SİTESİ            : Tüm hakları SAĞLAYICI’ya ait olan, “www.rivesatis.com” alan adını ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesidir.

 

2.3.MOBİL UYGULAMA  : Tüm hakları SAĞLAYICI’ya ait olan, cep telefonu, tablet ve benzeri taşınabilir cihazlarda çalışan “RİVESATIŞ” adlı yazılımdır. Bu yazılım Apple App Store veya Google Play gibi mağazalardan elde edilir. Bu mağazalardaki “RİVESATIŞ” adlı ve RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD adına yüklü yazılım gerekli güvenlik şartlarını sağlamaktadır.

Bunun haricinde başka bir yolla edinilen yazılımın cihazlara kurulmasından kaynaklı, güvenlik dahil oluşabilecek her türlü hatadan SAĞLAYICI sorumlu değildir.

 

2.4.SATICI                           : RİVESATIŞ’a bireysel veya kurumsal üye olarak, ALICI’ya ÜRÜN’ünü satan gerçek veya tüzel kişidir.

                                               SATICI olabilmek için RİVESATIŞ’a üyelik şarttır.

                                               İşbu sözleşme gereği ALICI 18 yaşından büyük ve T.C. ilgili kanunlarına göre reşit sayıldığını kabul eder.

                                               Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

 

2.5.ALICI (TÜKETİCİ)        : RİVESATIŞ’a bireysel veya kurumsal üye olarak, SATICI’nın ÜRÜN’ünü alan gerçek veya tüzel kişidir.

ALICI olabilmek için RİVESATIŞ’a üyelik şarttır.

İşbu sözleşme gereği ALICI 18 yaşından büyük ve T.C. ilgili kanunlarına göre reşit sayıldığını kabul eder.

                                            Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

                                                 

2.6.ÖDEME HİZMETİ

SAĞLAYICISI                     : SAĞLAYICI’nın sözleşme ile yasal bir ilişki içinde olduğu 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 13. maddesine göre 5411 sayılı Kanun kapsamındaki bankalar, elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları ödeme hizmeti sağlayıcılarıdır.

SAĞLAYICI dilediği zaman ve herhangi bir bildirimde bulunmadan Ödeme ve Hizmet Sağlayıcılarını değiştirebilir.

 

2.7.HİZMETLER                 : RİVESATIŞ üzerinden SATICI ve ALICI’nın, Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi’nde tanımlı olan işlemleri gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla RİVESATIŞ tarafından sunulan hizmetlerin tamamını ifade eder. Bu kapsamda RİVESATIŞ üzerinden verilen hizmetler aslında aracılık hizmeti olmakla beraber;

RİVESATIŞ ile arasında bayilik anlaşması olan üçüncü taraf firmaların ürünlerinin listelenmesi ve satışını yapma,

SATICI tarafından VERİTABANI’na yüklenen içeriklerin ziyaretçiler ve ÜYE’ler dahil tüm kullanıcılar tarafından RİVESATIŞ üzerinden görüntülenebilmesi, listelenebilmesi ve aranabilmesini,

SATICI ve ALICI arasında; SATICI’ya ait ürünün ALICI’ya satılmasına dair aracılık hizmetini,

SATICI’ya ait ilanın daha fazla kişi tarafından görüntülenebilmesi için vitrin ve doping gibi ilan öne çıkarma hizmetlerini,

Talep edildiğinde canlı telefon desteği ile veya başka bir iletişim vasıtası ile SATICI ve ALICI arasında iletişime kurma ve bu iletişime dahil olmayı kapsar.

SAĞLAYICI, dilediği zaman ve hiçbir bildirimde bulunmaksızın Hizmetler’in tanımını değiştirebilir, Hizmetler’i üçüncü kişilerin kullanımına kapatabilir.

                                              

2.8.ÜRÜN                           : RİVESATIŞ üzerinden, RİVESATIŞ’ın bayilik anlaşması olan 3. taraf firmalardan sağlanan ürünleri, SATICI tarafından başta Yasaklı Ürünler listesi olmak üzere; işbu sözleşme, Kullanım Koşulları, Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve diğer eklere uygun olarak satışa sunulan; hesap, karakter, item, yang, coin, epin, skin ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde sanal ürünleri ifade eder.                                                   

ÜRÜNLER fiziki değildir. Anında tüketilen sayısal bir kod ve oyun parasından oluşan ve genel adı itibariyle E-PIN / Elektronik Pin’dir. Bundan sonra ÜRÜN, E-PIN olarak da anılabilecektir.

 

2.9.İÇERİK                         : RİVESATIŞ üzerinden erişimi mümkün olan, SAĞLAYICI veya ÜYE’ler tarafından yüklenmiş olan ÜRÜNLER’e ilişkin bilgiler de dahil olmak ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere her türlü bilgi, yazı, dosya, resim, video ve benzeri görsel, yazınsal ve işitsel nesnelerdir. İçerik, bundan böyle “ÜRÜN” olarak da anılabilecektir.

 

2.10.VERİTABANI              : İÇERİKLER’in depolandığı, tasnif edildiği, sorgulanabildiği ve erişilebildiği ve mülkiyeti SAĞLAYICI’ya ait olan ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince korunan ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında işlenen verilerin tamamıdır.

                                                

3. SÖZLEŞMENİN DAYANAĞI  :

 

3.1.     : İşbu Sözleşme, 07.11.2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu uyarınca hazırlanmış olan 27.11.2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 27.02.2015 tarihinde yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak düzenlenmiştir.

 

3.2.     : İşbu Sözleşmenin tarafları olan SATICI ve ALICI, işbu Sözleşmeyle birlikte Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden kaynaklanan hak ve yükümlülükler ile sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler.

 

4. GENEL HÜKÜMLER   :

 

4.1.     : RİVESATIŞ ve bu kapsamda SAĞLAYICI, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6563 sayılı Elektronik Ticaret Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında SATICI ve ALICI arasında HİZMETLER tanımının c maddesinde belirtilen alt hizmet için mesafeli sözleşme kurulmasına aracılık eden ve “Aracı Hizmet Sağlayıcı” sıfatını haizdir. SATICI, RİVESATIŞ üzerinde ALICI’ya satma amacıyla verdiği ilanların; içerik, fiyat, telif hakkı ve ilgili yasalar kapsamındaki tüm gerekliliklerden kendileri sorumludur.RİVESATIŞ’ın satıcıların ürünleri hakkında hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

4.2.     : İşbu Sözleşmenin tarafları, RİVESATIŞ’a üye olan ALICI ve SATICI’dır. İşbu Sözleşmenin yerine getirilmesi ile ilgili tüm yükümlülük ve sorumluluklar, sözleşmenin taraflarına aittir. İşbu sözleşme, ALICI tarafından elektronik olarak onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.

 

4.3.     : SATICI, Sözleşme konusu ÜRÜN’ün; belirttiği kategoride, doğru servere ait, sağlam, çalışır, listelendiği şekle ve niteliklere uygun ve açıklamasında belirttiği tüm özelliklerinin eksiksiz şekilde teslim edilmesinden sorumludur. ALICI, SAĞLAYICI’nın ürüne ve ürünün gönderilmesine ilişkin herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını, bu durumun ürünün SATICI tarafından RİVESATIŞ platformunu kullanarak gönderilmesi durumunda da değişmeyeceğini kabul eder.

 

4.4.     : Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında ALICI veya üçüncü taraf kişilerce iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş sayılacaktır.

 

4.5.   : SATICI’nın ürünü teslim etme süresi ilan oluştururken belirttiği süreyi geçemez. Zamanında teslim edilmeyen SATICI ilanı yayından kaldırılır. SATICI’ya olumsuz ticaret puanı verilir. SATICI tarafından teslimatı yapılmamış ürün satış işlemlerinde, ALICI bakiyesinden yapılan ürün bedeli kesintisi ALICI’ya iade edilir. SATICI yayından kaldırılan ilanını tekrar yayına alabilir fakat bu ilan için alınan öne çıkarma hizmet süresine, yayında olmadığı süre ilave edilmez.

 

4.6.     : SATICI, satılmış ve teslimat bekleyen ÜRÜN’ün üzerinde fiyat değişikliği, server değişikliği ve içerik değişikliği asla yapamaz. Satış işlemi başladığında değişiklik yapılması SAĞLAYICI tarafından engellenir.

        Bu nedenle hatalı yazılan fiyatlar, hatalı yazılan ÜRÜN açıklaması ve server tamamen SATICI’nın sorumluluğunda olup, ilanda yazan fiyat ve özelliklerdeki ÜRÜN’ü teslim etmek durumundadır. Aksi halde SATICI’ya, RİVESATIŞ üzerinde süresiz olarak satış yasağı konulabilecektir.

 

4.7.     : 18 yaşından küçük kişiler, T.C. kanunlarına göre ergin sayılmayan gerçek kişiler ile tüzel kişiliği tescil edilmemiş olan şirket, dernek gibi kurum ve kuruluşlar, satışa sunulan SATICI ÜRÜN’lerini satın alamaz.

 

4.8.     : Ürünlerin fiyatları, katma değer vergisi ilave edilmiş Türk Lirası cinsinden sitede yer almaktadır.

AL

4.9.     : SATICI, RİVESATIŞ üzerindeki banka, fatura ve isim gibi kendisine ait bilgilerinin doğruluğunu satış işlemi öncesinde kabul etmiş sayılır. SATICI, satış işleminden Hizmet Bedeli ve banka transfer ücretleri düşülerek elde ettiği hak edişinin, SATICI hesabına bakiye olarak yansıtılabilmesi veya kendisine ait banka hesabına transfer edilebilmesi için bu bilgilerin doğru olduğunu kabul eder. Eksik veya yanlış bilgi nedeniyle oluşacak zararlardan ALPHAPINS BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD sorumlu değildir.

 

4.10.   : Satış işlemi sonrası ürünle ilgili ortaya çıkabilecek her türlü problemden SATICI ve ALICI sorumludur. Taraflar ürünle ilgili her türlü sıkıntıyı kendi aralarında çözeceklerini işbu sözleşme kurulurken peşinen kabul ve beyan etmiş sayılırlar.

 

4.11.   : ALICI teslim aldığı hesap, karakter, rive, yang ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde SATICI tarafından teslim edilen ürünü kontrol etmeden onaylamayacağını peşinen kabul eder. Kontrol edilmeden alınan SATICI ürünlerinden doğabilecek hak kayıplarından RİVESATIŞ sorumlu tutulamaz.

 

4.12.   : Satışı yapılan ürünün faturasının oluşturulması ve ALICI’ya gönderilmesinden SATICI sorumludur.

 

4.13.   : SAĞLAYICI’nın fatura sorumluluğu yalnızca ürün satışına aracılık yapmasından elde ettiği Yazılım kullanım bedeli tutarı olup; "RİVESATIŞ Yazılım Kullanım Bedeli Faturası" adı ile KDV dahil olarak SATICI’ya iletilmesinden ibarettir. İlgili aya ait toplam aracılık hizmet bedeli için; bir sonraki ayın ilk 10 iş günü içerisinde ve tek bir fatura düzenlenir. Faturalar, E-Arşiv veya E-Fatura olarak düzenlenir ve SATICI'nın sistemde kayıtlı e-mail adresine gönderilir. E-mail adresinin yanlış veya hatalı girilmesinden dolayı ulaşmayan faturalardan RİVESATIŞ sorumlu tutulamaz. SATICI, RİVESATIŞ’tan talep edeceği aracılık hizmet faturasının adresine gönderilmesini talep ederse kargo veya ortaya çıkabilecek her türlü masrafın kendisine ait olduğunu kabul ve beyan eder.

 

4.14.   : SATICI, ürün satışından elde ettiği gelirden; RİVESATIŞ’ın internet sitesi veya mobil uygulaması ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde beyan ettiği; Hizmet Bedeli, banka transfer ve bununla sınırlı kalmayacak şekilde oluşabilecek ilave ücretlendirmelerin düşülerek geri kalan tutarın kendi hesabına, bakiye olarak yükleneceğini kabul ve beyan eder.

 

4.15.   : SATICI, Hizmet Bedeli haricinde ortaya çıkabilecek her türlü bedeli RİVESATIŞ’a ödemeyi peşinen kabul ve beyan eder.

 

4.16.  : ALICI, mesajlaşma sistemi üzerinden teslim aldığı ürün bilgilerini kendi cihazına kaydedeceğini, sistemde oluşacak aksaklıklardan dolayı mesajların kaybolması durumunda SATICI veya ŞİRKET'ten tazminat alamayacağını kabul ve beyan eder.

 

4.17.   : RİVESATIŞ’ta yalnızca satış işleminden elde edilen ve SATICI hesabına aktarılan bakiyeler için nakit çekim talebinde bulunulabilir. Bu nedenle ÜYE hesabındaki çekilebilir ve kullanılabilir bakiye arasında fark olabilir.

 

4.18.   : Kullanıcılar arasında transfer edilen bakiye, daha önce bir satış işleminden elde edilmiş dahi olsa, transferi alan son kullanıcı tarafından hiçbir zaman çekilemez. Bu bakiyeler yalnızca RİVESATIŞ’ta ürün alışı veya diğer hizmetlerin karşılığı olarak kullanılabilir.

 

 

5. ÜRÜNÜN NİTELİĞİ VE SATIŞ KOŞULLARI        :

 

5.1.     : ALICI tarafından SATICI’dan elektronik ortamda sipariş edilen ÜRÜN’ün; özellikleri, adedi, satış bedeli, teslimat/fatura adresi, teslimat kişisi ve ödeme şekli aşağıda belirtildiği gibidir:

 

Ürün Adı                   :

 

Adedi                         :

 

Teslimat Adresi         :

 

Teslim Edilecek Kişi :

 

Fatura Adresi            :

 

Kargo Ücreti            : Kargo işlemi yoktur.

 

Toplam Sipariş Tutarı (KDV Dahil) :

 

Ödeme Şekli              : Kredi kartı.

 

5.2.     : ALICI, Sözleşme konusu ÜRÜN’ün özellikleri ve satışa ilişkin koşulları ile ilgili tüm bilgileri okuyup anladığını, bu ÜRÜN’ün satın alınması için elektronik ortamda satın almaya ilişkin gerekli onayı verdiğini kabul ve beyan eder.

 

5.3.     : ALICI, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince masraf, ücret, faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin banka ve ALICI arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını, SATICI’nın bu konuda herhangi bir yükümlülüğü bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

5.4.     : ALICI, almak istediği ÜRÜN’ü almadan önce piyasa değerini kontrol etmekten ve ÜRÜN’ü teslim aldığı andan itibaren ise tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu peşinen kabul ve beyan eder.

 

5.5.     : SATICI, istendiği takdirde kendisine gönderilen bu sözleşmeyi ıslak imza ile imzalayarak SAĞLAYICI’ya kargo yoluyla göndermekle yükümlüdür.

 

6. GÜVENLİK TEDBİRLERİ      :

 

6.1.     : Sahtekarlık, dolandırıcılık, kara para aklama ve bunlarla sınırlı kalmayacak şekilde her türlü usulsüz veya kanunsuz işlemlere karşı yapılan alışverişler 5 yıl süre ile VERİTABANI’nda saklanır. Bu sebeplerle alışveriş bilgileri savcılık makamları ve emniyet birimleri de dahil olmak fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere resmi ve idari mercilerle usulüne uygun başvurulara istinaden paylaşılabilir.

 

6.2.     : SAĞLAYICI, kredi kartı bilgilerinizi hiçbir şekilde RİVESATIŞ VERİTABANI’nda kayıt altına almayacağını kabul ve taahhüt eder.

RİVESATIŞ’ta bunu yapabilecek teknik bir altyapı bulunmamaktadır.

 

6.3.     : SATICI’nın kimlik bilgilerinin doğru kişiye ait olup olmadığının anlaşılabilmesi için gerek duyulduğunda canlı video bağlantısı ile kimliğini göstermesi SAĞLAYICI tarafından istenebilir.

 

6.4.     : ALICI ve SATICI kendi aralarındaki satış işlemine SAĞLAYICI’nın, gerekçe göstermeksizin istenilen zamanda müdahil olabileceğini, gerekli görülmesi halinde SAĞLAYICI tarafından; satış işleminin iptal edilmesi veya belirsiz bir süre durdurulması, kimlik doğrulaması için ihtiyaç duyulan belgelerin ALICI ve SATICI’dan istenmesi ve bununla da sınırlı kalmayacak şekillerde tedbir koyabileceğini işbu sözleşme kurulurken peşinen kabul ve beyan ederler.

 

6.5.     : SATICI satış işleminde ALICI'ya eposta devrini sağlamak zorundadır. Eposta devri sağlanmayan işlemler iptal edilecektir.

 

6.5.     : ALICI ve SATICI aralarındaki ürün alışverişlerinde ekran video kaydı almak ve SAĞLAYICI’ya gerektiğinde göndermekle mesuldür.

 

6.6.     : SATICI, sattığı ürünün madde 4.14.’de bahsedilen diğer ücretlendirmelerin düşüldükten sonraki miktarının SAĞLAYICI tarafından kendi hesabına bakiye olarak yüklenmesinin gerekli incelemelerin yapılması adına 72 saati bulabileceğini peşinen kabul ve beyan eder. SATICI, SAĞLAYICI tarafından talep edildiğinde kimlik fotokopisi, yerleşim yeri belgesi, banka hesap bilgileri ve bununla sınırlı kalmayacak her türlü evrakı SAĞLAYICI’ya ulaştıracağını kabul ve beyan eder. Bu madde, ALICI haklarını koruyabilmek adına konulmuştur. SATICI hesabına aktarılmayan bakiye, SAĞLAYICI tarafından ALICI tarafından belirtilebilecek her türlü aksaklığa karşı ALICI adına güvence sistemi olması için havuzda tutulur.

 

6.7.     : ALICI ve SATICI arasındaki işlemlerin kayıt altına alınabilmesi ve gerektiğinde adli makamlara delil olarak sunulabilmesi için ALICI ve SATICI, aralarındaki anlık mesajlaşma dahil ve bununla da sınırlı kalmayacak tüm işlemlerini RİVESATIŞ üzerinde yapacaklarını peşinen kabul ve beyan eder. ALICI ve SATICI’nın RİVESATIŞ haricinde kendi aralarında yapacakları ticaretten SAĞLAYICI sorumlu tutulamaz ve SAĞLAYICI’dan delil talebinde bulunulamaz.

 

7. CAYMA HAKKI ve İADE        :

 

7.1.     : ALICI, SATICI’dan aldığı ÜRÜN’ün Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği 15. Maddesinin (ğ) fıkrasında belirtildiği üzere; “Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar” cinsinden olduğunu ve bu mallar kapsamında cayma hakkı ve iade hakkı olmadığını bildiğini peşinen kabul ve beyan eder.

 

8. GARANTİ VERMEME :

 

8.1.     : SAĞLAYICI, RİVESATIŞ üzerinde kendi mülkiyeti altında olmayan ve satış işlemine konu olan ÜRÜN hakkında hiçbir garanti vermemektedir.

ALICI, SAĞLAYICI’nın ÜRÜN hakkında herhangi bir sorumluluğu olmadığını ve ÜRÜN hakkında herhangi bir taahhüt ve garanti vermediğini peşinen kabul ve beyan eder.

 

9. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI           :

 

9.1.     : SAĞLAYICI, SATICI’nın yüklediği her türlü içeriğe karşı sorumsuzdur. Bu içeriklerin izinsiz paylaşımı durumunda ortaya çıkabilecek hukuki süreçlerden SATICI’nın kendisi sorumludur. SAĞLAYICI hukuka aykırı olduğunu düşündüğü her türlü içeriği herhangi bir bildirimde bulunmadan silme hakkını saklı tutar.

 

9.2.     : SATICI, RİVESATIŞ’ta, SAĞLAYICI’nın ve üçüncü kişilerin şahsi ve ticari itibarını sarsacak ya da kişilik haklarına tecavüz edecek fiilleri gerçekleştirmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

 

10. MÜCBİR SEBEPLER  :

 

10.1.   : Sözleşmenin imzalandığı tarihte var olmayan ve öngörülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini imkansızlaştıran haller, mücbir sebep (doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, mevzuat hükümlerindeki değişiklikler, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli mahiyette arıza, salgın hastalık vb.) olarak kabul edilecektir.

 

11. UYUŞMAZLIKLAR                :

 

11.1.   : İşbu Sözleşmenin uygulanmasında ve çıkabilecek ihtilaflarda; her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar SAĞLAYICI’NIN kanuni merkezinin bulunduğu yer Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise Tüketici Mahkemeleri görevli ve yetkilidir.

 

12. YÜRÜRLÜK                             :

 

12.1.   : SAĞLAYICI, siparişin gerçekleşmesi öncesinde işbu sözleşmenin sitede ALICI ve SATICI tarafından okunup kabul edildiğine dair onay alacak şekilde gerekli yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.

ALICI, RİVESATIŞ üzerinden verdiği siparişe ait ödemeyi gerçekleştirdiğinde işbu sözleşmenin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır.

SATICI, satmak istediği ÜRÜN’ü satışa sunduğu an, sözleşmenin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır.

 

12.2.   : 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre hazırlanmış olan işbu Sözleşme, elektronik ortamda taraflarca okunmuş, kabul edilmiş ve teyit edilmiştir.’a üye olmayınız.

7. KISISEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

7.1 Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında bilgi edinmek üzere bizimle yazılı olarak dilekçe ile veya [email protected] adresinden mail ile iletişime geçerek Kanun çerçevesinde tanımlı olan haklarınızı kullanabilirsiniz. Bunun haricindeki yöntemler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Bu haklara göre aşağıdaki alanlarda bilgi edinebilirsiniz:

-      Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

-      Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

-      Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

-      Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

-      Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

-      KVK Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

-      Kişisel verilerin düzeltilmesi ve silinmesi işlemlerinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

-      İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

-      Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

1. GİRİŞ

1.1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre; her vatandaş, kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını talep etme hakkına sahiptir. Yine, Anayasa’ya göre kişisel verilerin ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceği belirtilmiştir. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsamaktadır. Söz konusu anayasal hakkın kullanılması kapsamında, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenleyen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yayımlanmıştır. RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD olarak ilgili kanuna uyum konusunda gerekli özeni göstermekte ve bunu işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile bir şirket politikası haline getirmektedir.

 

2. TANIMLAR

AÇIK RIZA: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rızayı,

İLGİLİ KİŞİ: Kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi,

KİŞİSEL VERİ: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,

VERİ İŞLEYEN: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

VERİ KAYIT SİSTEMİ: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,

VERİ SORUMLUSU Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

ŞİRKET: Serbest Liman ve Bölge Posta Kutusu No: 1566 Gazimağusa / K.K.T.C. adresinde mukim, Gazimağusa Vergi Dairesi 1578 Vergi Nu.’lı, RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD'dir

İNTERNET SİTESİ : Tüm hakları Şirket’e ait olan, www.rivesatis.com alan adını ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesidir.

MOBİL UYGULAMA : Tüm hakları Şirket’e ait olan, cep telefonu, tablet ve benzeri taşınabilir cihazlarda çalışan RİVESATIŞ adlı yazılımdır. Bu yazılım Apple App Store veya Google Play gibi mağazalardan elde edilir. Bu mağazalardaki RİVESATIŞ adlı ve RİVESATIŞ BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD adına yüklü yazılım gerekli güvenlik şartlarını sağlamaktadır. Bunun haricinde başka bir yolla edilen yazılımın cihazlara kurulmasından kaynaklı güvenlik dair her türlü hatadan Şirket sorumlu değildir.

 

RİVESATIŞ : İnternet Sitesi ve Mobil Uygulama ile birlikte “RİVESATIŞ” olarak anılmaktadır.

 

HİZMETLER : RİVESATIŞ üzerinden Satıcı ve Alıcıların Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi’nde tanımlı olan işlemleri gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla RİVESATIŞ tarafından sunulan Hizmetler’inin tamamını ifade eder. Bu kapsamda RİVESATIŞ üzerinden verilen hizmetler aslında aracılık hizmeti olmakla beraber;

RİVESATIŞ ile arasında Bayilik anlaşması olan 3. taraf firmaların ürünlerinin listelenmesi ve satışını yapma,
Satıcılar tarafından Veritabanına yüklenen içeriklerin Ziyaretçiler ve Üyeler dahil tüm Kullanıcılar tarafından RİVESATIŞ üzerinden görüntülenebilmesi, listelenebilmesi ve aranabilmesini,
Satıcı ve Alıcı arasında; Satıcı’ya ait ürünün Alıcıya satılmasına dair aracılık hizmetini,
Satıcı’ya ait ilanın daha fazla kişi tarafından görüntülenebilmesi için vitrin ve doping gibi ilan öne çıkarma hizmetlerini,
Talep edildiğinde canlı telefon desteği ile veya başka bir iletişim vasıtası ile Satıcı ve Alıcı arasında iletişime kurma ve bu iletişime dahil olmayı kapsar.
 

Şirket, dilediği zaman ve hiçbir bildirimde bulunmaksızın Hizmetler’in tanımını değiştirebilir, Hizmetleri üçüncü kişilerin kullanımına kapatabilir.

 

ZİYARETÇİ : RİVESATIŞ’a erişen her gerçek ve tüzel kişiyi ifade eder. Ziyaretçi tanımı; Üye, Kullanıcı, Satıcı ve Alıcı tanımlarının tamamını kapsamaktadır. Şirket gerektiğinde bunu doğrulamak için kimlik fotokopisi dahil ilave belgeler talep edebilir.

 

ÜYE : RİVESATIŞ üzerinde, oluşturduğu ve onaylanan kullanıcı hesabı ile; listelediği ürünler ve/veya hizmetler ile içeriklerini kendileri oluşturarak Ürünü satışa sunan ve Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen koşullar dâhilinde RİVESATIŞ’a üye olmuş ve RİVESATIŞ’ın sunduğu diğer hizmetlerden faydalanan gerçek veya tüzel kişileri ifade eder. Üyelik için gerekli şartlar Üyelik Sözleşmesinde açıklanmıştır. RİVESATIŞ’a üyelik tipi bireysel veya kurumsal olabilir.

 

SATICI: RİVESATIŞ’a bireysel veya kurumsal üye olarak kendisine ait Ürün’ü Alıcıya satan gerçek veya tüzel kişidir. Satıcı olmak için RİVESATIŞ’A üyelik şarttır. İşbu sözleşme gereği KULLANICI 18 yaşından büyük ve T.C ilgili kanunlarına göre reşid sayıldığını kabul eder. Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

 

ALICI: RİVESATIŞ’a bireysel veya kurumsal üye olarak, RİVESATIŞ’ın veya Satıcı’nın ürününü alan gerçek veya tüzeş kişidir. Alıcı olabilmek için RİVESATIŞ’a üyelik şarttır. İşbu sözleşme gereği KULLANICI 18 yaşından büyük ve T.C ilgili kanunlarına göre reşid sayıldığını kabul eder. Gerekli üyelik şartları Üyelik Sözleşmesi’nde açıklanmıştır.

 

KULLANICI : RİVESATIŞ üzerinden satışa sunulan Ürünler’i satan veya satın alan veya hizmetlerden faydalanan her gerçek ve tüzel kişiyi ifade eder. Kullanıcılar bundan böyle “Ziyaretçi”, “Üye”, “Alıcı” veya “Satıcı” olarak da anılabilecektir. Şirket gerektiğinde bunu doğrulamak için kimlik fotokopisi de dahil ilave belgeler talep edebilir.

 

ÖDEME HİZMET SAĞLAYICI: Şirket’in sözleşme ile yasal bir ilişki içinde olduğu 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 13. maddesine göre 5411 sayılı Kanun kapsamındaki bankalar, elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları ödeme hizmeti sağlayıcılarıdır. Şirket dilediği zaman ve herhangi bir bildirimde bulunmadan Ödeme ve Hizmet Sağlayıcılarını değiştirebilir.

 

ÜRÜN : RİVESATIŞ üzerinden, RİVESATIŞ’ın bayilik anlaşması olan 3. taraf firmalardan sağlanan ürünleri, Satıcılar tarafından başta Yasaklı Ürünler listesi olmak üzere; işbu sözleşme, Kullanım Koşulları, Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve diğer eklere uygun olarak satışa sunulan ürün ve hizmetleri ifade eder. Bu ürünler fiziki değildir. Anında tüketilen sayısal bir kod ve oyun parasından oluşan ve genel adı itibariyle E-PIN / Elektronik Pin’dir. Bundan sonra Ürün, E-PIN olarak da anılabilecektir.

 

İÇERİK :RİVESATIŞ üzerinden erişimi mümkün olan, Şirket veya Kullanıcılar tarafından yüklenmiş olan Ürünler’e ilişkin bilgiler de dahil olmak ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere her türlü bilgi, yazı, dosya, resim, video ve benzeri görsel, yazınsal ve işitsel nesnelerdir. İçerik, bundan böyle “Ürün” olarak da anılabilecektir.

 

VERİTABANI : İçeriklerin depolandığı, tasnif edildiği, sorgulanabildiği ve erişilebildiği ve mülkiyeti Şirket’e ait olan ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince korunan ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında işlenen verilerin tamamıdır.

 

3. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

-      Üyelik sözleşmeleri süreçlerin yürütülmesi,

-      Anlaşmalı kurumlar ve/veya tedarikçilerle ile yapılan sözleşmeler kapsamında ticari ilişkilerin yönetimi,

-      Üye kurumlara sosyal medya, pazarlama ve eğitim danışmanlık hizmetlerinin verilmesi,

-      Şirket’e yapılan iş başvurularının değerlendirilmesi,

-      Hukuki süreçlerin yönetilmesi,

-      Kullanıcı ve Üye taleplerinin karşılanabilmesi,

-      Müşteri talep ve şikayetlerinin değerlendirilmesi,

-      Pazarlama ve kampanya faaliyetlerinin yürütülmesi,

-      Üyelik iptal işlemlerinin gerçekleştirilmesi,

-      Üyelik yenileme tekliflerinin sunulması,

-      Ürün ve hizmetlerimizin müşterilerimize en uygun şekilde sunulması için araştırma ve analizlerin yapılması,

-      Yetkili kurum ve kuruluşlara gerekli bilgilerin verilmesi,

-      Rivesatış ziyaretçi analizinin oluşturulması ve takibi,

-      Muhasebe işlemlerinin yürütülmesi,

-      Satış ve pazarlama için gerekli analizlerin yapılması,

-      Ürün ve hizmet kalitesi ve çeşitliliğinin artırılması,

-      Rivesatış’da sunulan verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması,

-      Üyeler ile bireysel kullanıcıların karşılıklı ihtiyaçlarının karşılanması,

-      Ülke, şehir ve bölgeye göre kullanıcı, üye ve tedarikçi analizinin yapılması.

-       

4. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

4.1. Firma tarafından toplanan kişisel verileriniz; 6698 sayılı KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen Kişisel Veri İşleme şartları kapsamında ve işbu dokümanda belirtilmiş amaçlarla sınırlı olarak, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine uygun olmak suretiyle 3. kişi ve kurumlara aktarılabilecektir

 

5. KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

5.1 Bu kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 5. Maddesi 1. fıkrasında yer alan “Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez” hukuki sebebine dayalı olarak Şirket yetkililerinin www.rivesatis.com internet portali ve RİVESATIŞ mobil uygulaması üzerinden Üye’nin açık rızası ile işlenmektedir.

5.2. Kişisel verileriniz RİVESATIŞ’a üyelik sürecinde toplanmaktadır. Kişisel verilerinizi RİVESATIŞ ile paylaşmak istemiyorsanız, lütfen RİVESATIŞ’ın Üye’si olmayınız.

 

6. KİŞİSEL VERİLERİN YURT DIŞINA AKTARIMI

6.1. KVK Kanunu’nun 9. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin yurtdışına aktarılması halinde aşağıdaki hususlardan birinin varlığı aranmaktadır:

-      İlgili kişinin açık rızasının olması,

-      KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde açık rızanın istisnaları kapsamında sayılan şartlardan birinin olması ile;

-      Aktarım yapılacak ülkenin KVK Kurulu tarafından ilan edilen yeterli korumaya sahip ülkeler arasında sayılması,

-      Aktarım yapılacak ülkede yeterli korumanın bulunmaması halinde ise Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulu’nun buna yönelik izninin bulunması.

6.2. RİVESATIŞ’a üyelik kullanıcının açık rızası ile olmaktadır. İtemsatış’a üye olan kullanıcı verileri, Şirket’in hizmet aldığı 3. taraf firmaların KVK Kurulu tarafından ilan edilen yeterli korumaya sahip ülkelerde bulunan serverlarında saklanabilecektir. Bu duruma onay vermiyorsanız lütfen RİVESATIŞ’a üye olmayınız.

7. KISISEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

7.1 Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında bilgi edinmek üzere bizimle yazılı olarak dilekçe ile veya [email protected] adresinden mail ile iletişime geçerek Kanun çerçevesinde tanımlı olan haklarınızı kullanabilirsiniz. Bunun haricindeki yöntemler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Bu haklara göre aşağıdaki alanlarda bilgi edinebilirsiniz:

-      Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

-      Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

-      Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

-      Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

-      Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

-      KVK Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

-      Kişisel verilerin düzeltilmesi ve silinmesi işlemlerinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

-      İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

-      Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Abone Ol

Abone ol ve yeni ürünlerden anında haberin olsun

Copyright © 2022 rive Dijital Ürün Yazılımı | Powered By RiveSatış